Fark Etmiş Olmak ve Müjde!

Evrende daha önce var olduğu bilinmeyen bir düzenin var olduğunu öğrenmek dini uyanışa neden olurmu?

üst üste taşlar ve dengeDünyada bütün saatler 12 ye bölünmüş, bütün aylar 30 gün, tüm yıllar 365 gün haftalar 7 gün. İçerisinde yaşadığımız ve her anımızı uyarlamaya çalıştığımız tüm eylemlerimizi programladığımız bu zaman diliminin bir tesadüf olmadığını öğrendiğimizde bu düzeni kuran ve işleteni aramamız gerekmiyor mu? Hele kuranı kerimde gün(yevm) kelimesinin 365 defa geçtiğini öğrendiğimizde ne yapmalıyız?

Bu zaman dilimini tüm ülkelerin birlikte kullanması ayrı bir hayret uyandırmııyor mu? Sadece zaman kavramında bu kadar ince hesabın yapılması başımızı kaldırıp dünyayı, kâinatı tanımaya çalışmamızı gerektirmiyor mu? Bediüzzaman Hazretleri bize Rabbimizi tanıtan üç şey var diyor, Peygamberimiz(sav), Kuranı kerim ve kâinat kitabı. Her zerresinde bir kitap saklı, her harfinde Allh’ın bir mührü var.

Dünyada yaşayan insanlara bakalım; Erkek ve kadın sayısındaki oran,%51 erkek ,%49 kadın, bu oranın ülkeler nüfusuna görede aynı olduğunu görüyoruz. Örneği ülkemizden verecek olursak Türkiye’de 37 milyon 532 bin 954 erkek,37 milyon 191 bin 315 kadının yaşadığını öğreniyoruz. Bunları kim nasıl böyle nizam intizam içinde yarattı ve bu sayılar bu kadar tesadüf olabilirmi?

Yine dünya nüfusunun 5 yaş altı sayısının %6-7 olduğunu, 65 yaş ve üstü sayısının %8-8,5 olduğunu gördüğümüzde şaşkınlığımız artmalımı?

Üstün zekâlı insan sayısı dünya nüfusunun %2 sini, düşük zekâlı insanlarında dünya nüfusunun %2 sini teşkil ettiğini görüyoruz.

Ayakkabı numaralarından, uzun boylu -kısa boylu, şişman -zayıf vs. örnekleri çoğaltıp incelediğimizde karşımıza bir çan eğrisi çıkıyor.

Hiçbir kitap kâtipsiz olmuyorsa, hiçbir köy muhtarsız olamıyorsa, bir iğne bile ustasız meydana gelmiyorsa, bütün bunlar nasıl olurda bizleri alakadar etmez? Bu düzeni kuran ve işletene nasıl bi gayr kalabiliriz? Nasıl olurda Bütün bunları yapanın bizden ne istediğini sorgulamaz ve emirlerine itaat etmeyiz?

Tüm bunların cevabı Said Nursi Hazretlerinin yazmış olduğu Risale-i Nur eserlerinde var bu zamanda bu eserlere ilaçtan, havadan, sudan daha çok muhtacız.

Haber vermek, İnsan olmanın, İslam olmanın gereği.

Çetin KILIÇ/LÜLEBURGAZ