Paraguay’da Nur’lu Seyahat (Hizmet Mektubu)

Latin Amerika’nın okyanusvari geniş topraklarındaki hizmetin lezzetine “hel min mezid” (daha yok mu?) dememek elde mi? İşte bu heyecan ve şevk ile Brezilya’dan bindiğimiz taksi bizleri Paraguaya getirdi. Ellerimizde İspanyolca Risale tercümeleri ve çok sayıda da Risalelerden vecizelerin olduğu broşürler…

İşte Kuran-ı Kerim, Cevşen, Risale kıraatleri ile şehre giriyoruz.

Ciudad del este yani Paraguay’ın Brezilya’ya komşu şehrindeyiz.

Hudut vazifelileri “haydin hizmete” dercesine pasaportlara damgaları basıyorlar.

Bizde bilmukabele ellerine Nur Risalelerini zer ediyoruz.

Gece yarısında Ciudad del este’den bindiğimiz otobüs bizi Acunsion’a sabahın ilk ışıkları ile beraber getiriyor.

Paraguay deyince ilk intiba tevazu oluyor samimiyet oluyor muhabbet oluyor; tamamdır bu iş Allahın izniyle diyoruz.

İlk hizmet sahamız Acunsion’da otobüs terminali oluyor. Ellerimizdeki içinde Nurlardan vecizeler içeren broşürleri neşrediyoruz. İlk broşür alanlardan bir Psikolog bize “elinizde kitap var mı?” diyor ve ne kadar çeşit varsa satın alıyor. İlk anlar bu şekilde şevk içinde geçiyor.

Risale broşürlerindeki hakikatleri okuyan Paraguaylıların gözleri doluyor ve özleri de Nurlanırken sözlerine bu terennüm geliyor; “İnananlar kardeştir”. Bizde bir olan Rabbe iman ediyoruz…

İnşaAllah şeref-i İslam ile de şerefyab olacakları işaretlerini alıyoruz.

Bu arada şunu da söylemeden geçmeyelim. Burdaki insanların kalbi sıcaklıkları sözlerine şöyle yansıyor. Latin Amerikada insanlar birbirlerine genelde Arkadaş manasında Amigo diye hitab ediyorlar. Fakat Paraguay insanları birbirlerine Hermano yani Kardeş diyorlar…

paraguay asuncion merkez camii iciEvet, Acunsion’un merkezinde bir çok Araplar var. Arap kardeşlerimizlede tanışıyoruz ve caminin adresini öğrenip Mısırlı bir imamın vazifeli olduğu camiyede gidip namazlarımızı eda ediyoruz.

Belki oranın tek camisi olduğundan mıdır, caminin duvarlarından sanki Nur fışkırıyor gibi geliyor bize. Namazdan sonrada herkeste aynı hissiyatın olduğunu görünce hakikaten bu gibi mahrumiyet bölgelerinde bir cami bir medrese ne kadar ehemmiyet arzediyor bunu müşahede ediyoruz.

Ve kıldığımız namazdan sonra Arjantine dönmek üzere ellerimizdeki broşür ve kitaplardan cami imamına hediye ederek ayrılıyoruz.

Buralara tekrar tekrar gidip geleceğiz inşallah.

Sungur Ağabeyi hatırlamadan geçemeyeceğiz.. Malum ağabeyimiz dünyanın bir çok yerini gezdi, Türkiyede derslere iştirak etmediği köy kasaba kalmadı hatta defaatle mekik dokur gibi.

Bizlere de İspanyol alemi ile alakalı verdiği işaret ve beşaretleri unutmuyoruz, unutmayacağız. Onların tarz-ı hareketi gölgesinde bizde inşallah karınca kararınca Nurları neşre devam edeceğiz İnşaAllah!

Latin Amerika Nur Talebeleri

www.NurNet.Org