Peru Kitap Fuarında Sözler Sergilendi

Peru.Kitap.Fuarinda.Sozler.SergilendiBu yıl 18.si düzenlenen Güney Amerika’daki Peru’nun Lima Milletler Arası Kitap Fuarına Türkiye’den Sözler Yaınevi katıldı. Lima Kitap Fuarı, Boenos Aires Kitap Fuarından sonra Latin Amerikanın en büyük kitap fuarı. Kitap ve edebiyat adına bir çok etkinliğin yapıldığı kitap fuarına Sözler Yayınevi, yayınladığı Risale-i Nur’un ispanyolca tercümeleri ile, Sozler Puplicacionnes adıyla katılyor.

Kendisiyle İnternet üzerinden sohbet ettiğimiz Sozler Puplicaciones’ten Abdullah Özen’den aldığımız bilgiler şöyle: “Sözler Yayınevinin Boenos Aires’te başlattığı tercüme faaliyetleri ile Risale-i Nur Külliyatının ekseri ispanyolcaya çevrildi. iki yıllık bir süre içinde 15 farklı kitap tercüme edilip basıldı. Bunlar arasında büyük kitaplardan Sözler ve Asa-yı Musa var. Şualar’ın tercümesi bitti. Mektubat’ın tamamlanmasına çok az kaldı, Ardından Lem’alar’ın tercümesine geçilecek. Yıl sonuna kadar büyük kitapların tamanının tercümesi yapılıp basılacak. Ayrıca Amazon.com sitesinde Küçük Sözler, Meyve Risalesi, Otuzüçüncü Söz, Yirmiüçüncü Söz ispanyolca e-book olarak satışta. Android uygulaması olarak okunabilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çevrilen risaleler ispanyolca olarak profesyonel bir ses tarafından seslendiriliyor. Bunlar internetten dinlenip ve indirilebiliyor. Yaklaşık iki yıldır her hafta canlı yayınlanan, “La luz de la fe nur-u iman” adlı bir radyo programı yapılıyor. Program internet aracılığı ile de dinlenebiliyor. Telefonla bağlanabiliyor ve kitap talep edenler oluyor.”

Basılan kitaplar Latin Amerika’da büyük bir alaka ile karşılandı. Bu kitaplar önce 39. Boenos Aires Kitap Fuarına katıldı. Olağanüstü bir alaka oldu. Şimdi de Lima 18. Kitap Fuarında sergileniyor.

İnternet üzerinde yaptığımız sohbette, Kardeşimiz Abdullah Özen Fuarın ilk günü karşılaştığı ilginç bir olayı bizimle şöyle paylaştı:

“Bugün çok ilginç bir şey oldu. Kuran okunurken duygulanan, gözü yaşaranlara şahit olmuştum, ama bugün kadının biri adeta cerzeye geldi, cezbeye mi geldi deseydim. Hafız Enes abi canlı Kur’an okuyordu. Kadın sofiler gibi titredi, böyle hani cezbeye gelirler ya. Ben saşırdım. Dedim:

-abla noldu
. dedi

-ben de anlamadım”

“Fuarda standımıza o kadar büyük ilgi var ki, iki günüdür fuarı biz kapatıyoruz, diğer standlar kapatıp gittikleri halde bizim standın önü insan kaynıyor ve mecburen fuar kapandıktan yarım saat bir saat geç ayrılıyoruz”  diye de ekledi.

Fuar 19 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık.

Ayrıca dün gece katıldığımız online sohbette, Risale-i Nurların ispanyolca mütercimi Lorena Ablamızın çok sevdiği bir arkadaşının hidayetine şahit olduk.

Bu özel ve çok önemli gelişmeler yanında ülkemizin medar-ı iftihar Risale-i Nur Külliyatı’nın dünya genelinde büyük bir teveccüh ve kabul gördüğünün alameti olan Uluslararası büyük fuarlara katılması ülkemizin dünya çapındaki itibarı açısından çok önemlidir. Bu kitapların iman hakikatlerini anlatan en önemli eserler olarak dünya edebiyat çevrelerinin ve severlerinin dikkatine sunulması Türkçe’mizin dünya dilleri arasında önemli bir mevki kazanacağının da en büyük delilidir.

Aldığımız bilgilere göre, Fuarda gerek Kur’an’ı Kerim’in, gerekse İspanyolca Risale-i Nurların büyük bir ilgi ve alaka gördüğünü anlıyoruz.. Ziyaretçiler dağıtılan broşürleri büyük bir merakla okuyorlar ve kayıtsız kalamıyorlar. Okumaya başladıktan bir süre sonra broşürü eline alan duruyor dikkatlice okuyor ve geri dönüp kitapları soruyor. Sozler Puplicaciones’in standına ilgi çok büyük. Bir internet sitesi kendileri ile röportaj yapmış ve daha sonra tekrar geleceklerini ve geniş bir mülakat gerçekleştireceklerini söylemişler. Sebep-i Mülakat Latin Amerika kitap fuarına Türkiye’den gelen katılımcın dikkat çekici olması elbette.

Ülkemiz adına bu büyük, hayırlı, ulvi,  başarıya imza atan Sözler Yayınevi’nin tüm çalışanlarını kutluyoruz. Kendilerine Allah’tan muvaffakiyetler ve kolaylaıklar diliyoruz. Allah bu Ramazan Ayın’da çalışmalarını kabul etsin her bir anına Ramazan  hürmetine binlerce sevapla ödüllendirsin.

Ahmet Çiftçi

www.NurNet.org