Said Nursi’nin Arzusunu Yerine Getirmenin Huzuru İçindeyiz

Risale-i Nur’ların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaklaşık altı ay önce hazırlıklarlara başladığı İşarat’ü-l İ’caz eserinin basılması üzerine, Bediüzzaman Said Nursi Hz’nin talebelerininde katılımıyla gerçekleşen bir programda sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hislerini eserin üzerine  “Merhum Üstadımızın arzularının yerine getirilmiş olmasının huzuru içindeyiz. Devamı niyetiyle..” yazarak eseri ağabeylere verdi.

isaratul.icaz.recep.tayyip.erdogan.4

Hüsnü Bayramoğlu ağabey ; “Üstadımız Said Nursi Hz.’nin en mühim arzusunun tahakkukunu görmekle bu eserin basılmasına binlerle teşekküler ve çok güzel intizamlı olmasını tebrik eder devamlarını temenni ve niyaz ederiz.”  yazdı.

Abdullah Yeğin ağabey ise duygularını şöyle dile getirdi ; “Cenab-ı Hak Adil-i Mutlaktır. Acele etmez”

Risale Ajans

Barla Platformu Başkanı Said Yüce ile eserin basımı ve sonrasında yaşananları konuştuk.

İşarat’ül İ’caz’ın Diyanet tarafından basılması nasıl gerçekleşti?

Biliyorsunuz Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin en önemli arzularından birisi de Risale-i Nurların Diyanet vasıtasıyla basılmasıydı.  60 seneyi aşan ve Üstadın hayatta olduğu dönemden bu yana Nur talebelerinin geçmiş bütün idarecilere çeşitli vesilelerle ilettiği bu talep çok şükür bugün gerçek oldu.

Üstadın 1950’de talebesi merhum Mustafa Sungur ağabeyi Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki’ye göndererek ilettiği bu talep o günün şartlarında çeşitli manilerden dolayı gerçekleşememiş ancak Nur talebeleri bu konudaki ısrarlı takiplerini bırakmamışlardı. Bediüzzaman hazretlerinin hayatta olan talebeleri 2012 yılında Diyanet İşleri Başkanı sayın Mehmet Görmez ’in de hazır bulunduğu bir ziyarette Sayın Başbakanımıza Risale-i Nurların devlet eliyle basılması talebini iletilmişlerdi. Süreç ondan sonra başladı.

Kitabın baskıya hazırlanma safhalarından bahseder misiniz?

Diyanet İşleri Başkanlığı kurduğu bir heyetle bir yıl süren dikkatli ve titiz bir çalışma sonucu bu eseri baskıya hazır hale getirdi. Eserin hazırlanışındaki safhalar ve özelliklerinin yakında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak bir sunumla tanıtılacağını tahmin ediyorum.

Sayın Başbakan’ın İşarat’ül İ’caz kitabını imzalaması nasıl gerçekleşti?

Eserin baskıya hazırlanma safhalarını heyecanla takip ediyorduk. İlk çıkan nüshalardan birisini  Mehmet Fırıncı ağabey ile katıldığımız bir toplantıda Sayın Başbakanımıza arz ettim. İşaratu’l İcazın Diyanet vasıtasıyla yayınlanmasındaki katkılarından dolayı teşekkür ederek Barla Platformu olarak hazırladığımız Bediüzzaman Müzesinde bu ilk nüshayı sergileyeceğimizi bunun için imzalamalarını  istirham ettim. Sağolsunlar kendisinin Diyanet İşleri Başkanı tarafından bilgilendirildiğini, Üstadın arzusunun yerine gelmiş olmasından eserin basılmasından menuniyetlerini ifade ettiler.

Ağabeyler nasıl karşıladı?

Hüsnü Bayram ağabey, Fırıncı ağabey, Abdullah Yeğin ağabey, Abdülkadir Badıllı ağabeylerin yanına gittim Onlara da bu gelişmeyi aktardım. Çok sevindiler. Yine müze için imzalamalarını rica ettim. Heyecanla ellerine aldılar ve İmzaladılar. Çok duygulu anlar yaşadık. Zannederim hiçbirimiz onlar kadar sevinmiş olamayız. Üstadı gören o gözlerin bu esere bizden çok farklı baktıklarını hissettim. Başta üstadımız ve onların dua ve teşvikleri olmasaydı bu bayram günlerini göremezdik. İnşaallah Said Özdemir ağabey, Ahmet Aytimur ağabey ve Salih Özcan ağabeylere de imzalatacağız.

Merhum Sungur ağabeyimin de bu günleri görmesini isterdim, mutlaka berzahdan görüyordur. Vefat etmeden önce zaman zaman Diyanet İşleri nezdindeki teşebbüslerden bahsederdim. Bir gün gözleri yaşardı ve “Üstadımız bu iş için beni görevlendirmiş, bir mektupla merhum Ahmet Hamdi Akseki’ye göndermişti. Şimdi o vazifeyi sen yapıyorsun. Sen de bir vekilsin. Allah muvaffak etsin” diyerek dualar etmişti.

İşarat’ül İ’caz tanıtım programı ileriki günlerde yapılacak İnşallah. Ağabeylerin başbakan ve bakanlarla birlikte olduğu fotoğraf sivil toplum platformunun programında çekildi. Kanaat önderleri oradaydı.

Ağabeylerin düştükleri not ise şöyle:

Hüsnü Bayramoğlu ağabey: “Üstadımız Said Nursi Hazretlerinin en mühim arzusunun tahakkukunu görmekle bu eserin basılmasına binlerle teşekkürler ve çok güzel intizamlı olmasını tebrik eder devamlarını temenni ve niyaz ederiz.”

Abdullah Yeğin ağabey: “Cenab-ı Hak Adil-i Mutlaktır. Acele etmez.”

Mehmet Fırıncı ağabey: Risale-i Nur’un tamamının neşrinin duası ile…”

Abdurrahman Iraz / Risale Haber