Nurs Köyüne 4 Milyonluk Yatırım Yapılacak

nurs-koyune--milyonluk-yatirim-yapilacakBediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin gözlerini dünyaya açmış olduğu köy olan Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs Köyü, yapılacak olan 4 milyon liralık yatırımla inanç turizmine kazandırılacak.
Said Nursi gibi müstesna bir şahsiyetinin Bitlisli olmasından büyük kıvanç duyduğunu ifade eden AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Nurs köyüne 4 milyon liralık yatırımla Bediüzzaman’dan kalan değerlere sahip çıkacaklarını söyledi.
Bediüzzaman’ın müstesna bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren Kiler, “Bediüzzaman, ilmi, vicdani ve fıtri yönden, döneminin müstesna şahsiyetlerindendir. Öngörüsü yüksek, yüreği Allah ve insan sevgisiyle dolu bir önderdir. Bitlis’i savunmasını yapmış, yaralanmış ve Ruslar’a esir düşmüş ancak acılara göğüs germeyi de bilmiş bir savaşçıdır. Aynı zamanda gönlündeki vatan sevdası ile ömrünün son nefesine kadar vatanına hizmet etmiş büyük bir vatanseverdir. Üstad Bediüzzaman’ın yazdığı eserlerle yaydığı ışık bütün dünyayı aydınlatmaktadır. Bu mümtaz şahsiyetin bizim toprağımızda, Hizan’da doğmuş olması bizim için kıvanç ve gurur sebebidir. Üstad’ı daha iyi tanıyabilmemiz ve tanıtabilmemiz için gerek Valiliğimiz, gerek üniversitemiz gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından sempozyumlar ve çeşitli organizasyonlar yapılmaktadır.” diye konuştu.
“NURS KÖYÜNE 4 MİLYON YATIRIM YAPILACAK”
Bediüzzaman Said Nursi’nin dünyaya geldiği Nurs köyüne yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren Kiler, “Bediüzzaman’dan kalan değerlere sahip çıkma adına, Üstad’ın doğduğu ve yaşadığı topraklara vefa duygusu ile hizmet etmekteyiz. Her yıl Nurs’a gelen binlerce ziyaretçinin daha iyi şartlarda ağırlanması için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Nurs köyü için proje çalışmaları yaparak yaklaşık olarak 4 milyon 100 bin TL’lik ödenek aktararak layık olan hizmetleri yapıyoruz. Nurs köyünü inanç turizmine kazandırmak için gerekli tüm yatırımlar yapılacak. Proje kapsamında, Nurs ve bağlı köylerin yollarını, Nurs’un içme suyunu ve kanalizasyonunu yeniden, sulama suyunu ise sıfırdan yaparak köyün alt yapı ihtiyacını tamamlıyoruz. Köyde peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yaparak köyü yaşanılabilir hale getiriyoruz. Üstad’ın doğduğu evin restorasyonuyla birlikte, köye gelen misafirlerin ağırlanacağı ve çeşitli programların yapılacağı ‘Bediüzzaman Said-i Nursi Kültür Merkezi’ yapacağız. Bu yapacağımız çalışmaların bitmesi ile birlikte kendisine karşı sorumluluklarımızdan bir kısmını yerine getirmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
GEÇEN YIL KÖYÜN İSMİ ‘NURS’ OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
Öte yandan 1960 darbesinden sonra ismi ‘Kepirli’ olarak değiştirilen Nurs köyünün isim hakları, Bitlis milletvekillerinin girişimleri sonucunda İçişleri Bakanlığı’nın 28 Haziran 2012 tarihli genelgesiyle geri iade edilmişti.
Cihan