Said Nursî, dünya barışından yana
Nijerya Usman Dan Fodio Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vaffi Sheriff, “Said Nursî, ‘Medeniyetler Çatışması’ ve ‘Tarihin Sonu’ gibi düşmanlık tezlerine karşı, ‘Bizim üç düşmanımız var; cehalet, zaruret, ihtilâftır’ diyerek, beşeriyetin önüne ‘Medeniyetler İttifakı Tezi’ ile çıkmıştır” dedi.
Sheriff: Said Nursî, beşeriyetin önüne “Medeniyetler İttifakı Tezi” ile çıktı
Çorum Adam-Der tarafından organize edilen “Uzaklardan Risâle-i Nura Bakış” isimli konferans düzenlendi. Hafız Murat Oyun’un Kur’ân-ı Kerim tilâveti ile başlayan konferansta, Prof. Dr. Vaffi Sheriff, “Afrika’da Risâle-i Nur’un Ehemmiyeti”, Filipinler Risâle-i Nur Enstitüsü’nden Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Rıza Derindağ ise “Asya Pasifiklerde Risâle-i Nur” konusunda katılımcılara bilgi verdi.
Prof. Dr. Sheriff, konuşmasında şunları söyledi: ‘’Said Nursî, ‘Medeniyetler Çatışması’ ve ‘Tarihin Sonu’ gibi düşmanlık tezlerine karşı, ‘Bizim üç düşmanımız var; cehalet, zaruret, ihtilâftır’ diyerek beşeriyetin önüne ‘Medeniyetler İttifakı Tezi’ ile çıkmıştır. Genelde bütün dünyada ve elbette Afrika kıt’asında Risâle-i Nur anlayışına ciddî bir ihtiyaç mevzubahistir. İman, ihlâs, uhuvvet ve şura. İşte bu dört konu, bu dört esas dünyanın temel problemlerinde çözüm kaynağıdır. Ve Nursî, bu dört ana mevzuyu bugüne kadar olmadığı derecede güzel şekilde akıl, kalp ve ruhu tatmin ederek ifade etmiştir. Benim de Risâle-i Nur’dan ilk okuduğum eser olan Hutbe-i Şamiye ile reçetesini beşeriyete arz etmiştir.’’
Yeni Asya
Editörün Notu: Bu konferans 2011 haziranda gerçekleştirilmiştir…