Beyaz Rusya Kitap Fuarında Nurlar Sergilendi
EN BÜYÜK TELEVİZYON KANALINDA MÜKALAT GERÇEKLEŞTİ
İlk gün Başkan yardımcısı ve bakanlık yetkililerine Risale-i Nurlar anlatındı ve takdim edildi. 6 televizyon kanalı fuardaki bu gelişmeleri takip etti ve haber yaptı. Ayrıca Beyaz Rusya’nın en tanınmış televizyon kanalı Kanal 1 ile bir mülakat gerçekleştirdik. Standımıza Türkiye Bayrağı asılmadığından büyük elçilikle temasımız oldu. Büyükelçimiz Ahmet Bey’e faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdik ve Türkiye’ye ait broşürler, posterler tedarik ettik.
Yurtdışından gelen yayınevleri kendi ülkelerinin kültürünü aksettirecek şekilde stantlarını düzenliyorlar ve kendi medeniyetlerine ait değerleri de tanıtıyorlardı. Biz de standımızda gerek tanıtıcı broşürlerle gerekse Türkiye’den götürdüğümüz lokumlarla bu hizmeti verdik. Hatta ilk gün çok büyük ilgiden dolayı lokumlarımız tükendi. Tanışılan ziyaretçilere kitaplar sunulup gerekli malumat verilmesinin yanı sıra irtibatın devamlılığını sağlamak için adreslerini alıyorduk. Risale-i Nur adına katıldığımız diğer ülkelerdeki kitap fuarları ile kıyaslandığında bu kitap fuarı katılımcı seviyesi ve sayısı itibariyle daha büyük bir organizasyondu. Bu yüzden ilginin yoğun olması bizleri de ziyadesiyle sevindirdi.
Standımızı şehrin en büyük kilisesi olan Kızıl Kilise’nin rahibi ziyaret etti. Bize kendisinin kaleme aldığı “Dinimizi Ateizmin Ateşinden Korumak” adlı kitabını hediye etti. Biz de bunun üzerine Üstadımızın ahirzamandaki küfr-ü mutlaka karşı tevhid inancı altında Hıristiyanlığın İslamiyet ile ittifak edip tabi olması hakkındaki izahlarını paylaştık. Daha sonraki gün için bizi kilisesinde kahvaltıya davet etti. Heyet halinde gittik. 2 saate yakın tatlı bir sohbet gerçekleşti. Kendilerini ifade için gruplar halinde Hıristiyan ülkelerine gidip bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyorlarmış. Mazideki konumundan ötürü Hıristiyanlık için büyük anlam taşıyan İstanbul’a gelip gelmedikleri sorduk. Gelmediklerini öğrenince İstanbul’a davet ettik. Bu vesile ile irtibatımızın süreceği ümidindeyiz.