Burnumuzla İlgili Bilmediklerimiz!

Dr. Alfred Vogel (1902-1996) bütün ömrünü insanlığa hizmet etmeye adamış bir bilim adamı. Bitkilerle tedavi konusunda uzmanlaşmış, dünyanın pek çok yerini gezerek halk tababetini araştırmış bir doktor. Ona göre burnun tek vazifesi koku almak değil. Mucizevî özellikleri sayesinde vücudumuzu hastalıklardan korumaya yarayan benzersiz bir filtre.  

Dr. A. Vogel’in Almanca’da ‘Der Kleine Doktor”, İngilizce’de “The Nature Doctor” isimleriyle yayınlanmış bir kitabı var ki, insan vücudunun gizemleri ve doğal tedavilerle ilgili çok değerli bilgiler veriyor. İşte bu değerli kitaptan, burun ile ilgili yazılanlar: 

Ne mükemmel bir ifadeler!

“Burnun düzgün bir şekilde çalışması sağlığımız için çok önemlidir. Aslında birçoğumuz, burnun benzersiz bir hava filtresi gibi çalıştığını bilmeyiz. Eğer dışarısı soğuksa burun havayı ısıtarak içimize alır. Eğer hava aşırı derecede sıcaksa, iklime dayanabilmemizi sağlayacak bir soğutma tertibatı devreye girer. Aşırı nemli veya aşırı kuru havaya da müdahale ederek ciğerlerimize alır. 

Ne mükemmel bir tasarım! En küçük detay bile unutulmamış. Bu kadar bariz kanıtlara rağmen insanların Allah’ın varlığını inkâr edebilmeleri çok şaşırtıcı… Sadece Allah yoktan var etmeye muktedirdir. Yarattığı hiçbir şey tesadüflere bağlı değildir. Şimdi, Allah’ın yaratıcılığına bir kanıt olarak küçücük bir organı, burnu inceleyelim… 

Burun öyle bir şekilde tasarlanmıştır ki, içindeki mukoza zarı toz ve bakterilerin vücuda girmesini önler. Bunun için nefesin burundan alınıp verilmesi ve burnun tıkalı olmaması gerekir. Burun yerine ağızdan da nefes alabiliriz ama bu korunma mekanizmasından faydalanamaz; soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara yakalanma ihtimalimizi artırırız. Ağızdan nefes almak boğaz, nefes borusu ve akciğerler için tehdit oluşturur. 

Burun delikleri açılıp kapanarak ve dolayısıyla içeri hava girişini çoğaltıp azaltarak hoş veya nahoş kokulara karşı tepki verirler. 

İşin garibi, burnumuz soğuk ayağa karşı da tepki gösterir. Ayaklarımız üşüdüğünde, burun duvarları büzüşür; burun soğuk ve kuru bir hal alır. Salgı bezlerinin çalışması durur. Böylece, toz ve bakteri artık filtre edilemez. Soğuk havada neden burnumuzun aktığını ve soğuk algınlığına yakalandığımızı bu mantıkla anlayabiliriz. Soğuk havada ayakları üşütmemek ve burundan nefes alarak bakteri girişini önlemek son derece önemlidir. Mukoza zarı iyi çalışırsa burundan giren bütün mikropları engelleyebilir. Bu nedenle, sağlıklı yaşam için her zaman burundan nefes alma alışkanlığının kazanılması elzemdir.”

Tabiatçıların yüzlerine tükürüp, Allahın varlığını ispat eden Batılının ilmi ifadelerini okudunuz değilmi?!!!

Bu hakikatı sizinle paylaşan: Abdülkadir Haktanır

Sende yorum yazabilirsin

%d blogcu bunu beğendi: